מקרה אלימות בבית הוא אירוע קשה ומטלטל במשפחה. בנוסף להתמודדות עם הטראומה הנפשית והפיזית, נפגעי אלימות בבית עלולים להיתקל גם בקשיים רבים מול מערכת הרווחה. משרד הרווחה אחראי על הגנה על ילדים ונוער ועל טיפול בנפגעי אלימות במשפחה. במקרים רבים, פנייה למשרד הרווחה היא צעד הכרחי על מנת לקבל סיוע והגנה. יחד עם זאת, חשוב להיות מודעים לכך שההתמודדות עם המערכת עלולה להיות מורכבת ומאתגרת. המאמר יעסוק בהתמודדות עם משרד הרווחה לאחר מקרה אלימות בבית.
השירותים הניתנים על ידי משרד הרווחה
משרד הרווחה אחראי על מתן סיוע ושירותים לילדים, נשים, משפחות וקשישים במצוקה. בין השירותים הניתנים על ידי המשרד ניתן למצוא:
- טיפול פסיכולוגי וסוציאלי
- ייעוץ משפחתי
- מקלטים לנשים מוכות
- סיוע כלכלי
- סיוע בהשמה למוקדי יום וצהרונים
- ליווי משפטי
ההתמודדות עם משרד הרווחה
פנייה למשרד הרווחה לאחר מקרה אלימות בבית עשויה להיות מורכבת ומאתגרת. לפיכך, חשוב להגיע לפגישה עם עובד סוציאלי מיומן ומנוסה בטיפול במקרים של אלימות במשפחה ולנקוט במספר צעדים.
כיצד להתמודד עם משרד הרווחה לאחר מקרה אלימות בבית?
- מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה בדיני משפחה וצווי הגנה עוד לפני הפניה למשרד הרווחה. עורך הדין יוכל להסביר לכם את זכויותיכם, לייעץ לכם כיצד להתנהג בפגישה עם גורמי הרווחה ולסייע לכם בהכנת החומרים הרלוונטיים.
- תיעוד המקרה – חשוב לתעד את מקרה האלימות בצורה מדויקת ככל האפשר, יש מצב שזה היה עבירות סחיטה באיומים ואז יהיה כדאי לפנות לפליליסט.
ניתן לעשות זאת על ידי כתיבת יומן, צילומים, הקלטות או איסוף ראיות רפואיות. תיעוד המקרה יסייע לכם להוכיח את טענותיכם בפני גורמי הרווחה. - שיתוף פעולה – חשוב לשתף פעולה עם גורמי הרווחה ולספק להם את כל המידע הרלוונטי. יחד עם זאת, חשוב לזכור שיש לכם זכות לשמור על שתיקה ולבקש סיוע של עורך דין בכל שלב.
- שמירה על זכויותיכם – חשוב להיות מודעים לזכויותיכם כנפגעי אלימות. זכויות אלה כוללות, בין היתר, זכות לקבלת סיוע וטיפול, זכות להגנה מפני אלימות נוספת וזכות להשתתף בהליך קבלת ההחלטות הנוגעות אליכם.
- סבלנות – התהליך מול משרד הרווחה עלול להיות ארוך ומייגע. חשוב להיות סבלניים ולשמור על קשר רציף עם גורמי הטיפול.
- קבלת תמיכה – חשוב לפנות לקבלת תמיכה רגשית ונפשית. ניתן לפנות לקו חם, לקבוצת תמיכה או לעמותות המסייעות לנפגעי אלימות.
חשוב לדעת
- העונש על תקיפה עד שנת מאסר, ועל תקיפה הגורמת חבלה של ממש עד 3 שנים.
- העונש על איומים הוא עד שנה אחת של מאסר.
- העונש על פציעה חמורה הוא עד 10 שנות מאסר.
סיכום
התמודדות עם מקרה אלימות בבית ועם מערכת הרווחה היא משימה קשה. יחד עם זאת, חשוב לזכור שיש לכם זכויות וישנם גורמים רבים שיכולים לסייע לכם. אל תהססו לפנות לעזרה ותקבלו את התמיכה הדרושה לכם.