נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

האם מנקים את הכותל המערבי באמצעות במת הרמה?

הכותל בארץ ישראל - בלוג יהודי ליטא

שאלה מעניינת אשר אולי לא חשבתם עליה לעולם – האם מנקים את הכותל המערבי? ואם כן אז כיצד? ואיך מגיעים לאזורים הגבוהים שבו. כולנו מכירים את הכותל המערבי בירושלים, הוא אחד המקומות הקדושים והפופולריים בישראל. שאלה מעניינת היא כיצד מנקים אותו ובנוסף אם שומרים על יציבותו.

הרי, הכותל קיים כבר יותר מ- 2,000 שנים, בזמן הזה כל מבנה עלול להפוך להיות רעוע ולהתפרק. בנוסף, מבנה שכזה אמור להתלכלך במרוצת השנים. במקרה של הכותל, הוא גם מתמלא בעשרות אלפי פתקים בכל מספר חודשים כך שהחורים מתמלאים וצריך לפנות מקום לכמות הפתקים הענקית שמגיע כל הזמן.

 

הגעה לגבהים

בכל שנה, בשני מועדים שונים, מתקיימת בכותל בדיקת יציבות על ידי מהנדסים. אותם מהנדסים מגיעים לגבהים של כמה עשרות מטרים בעזרת סוגים של במות הרמה. בעצם יש שימוש במתקני הרמה, להם יש מנוף מסוים אשר מחוברת אליו במה בטיחותית (או איזשהו סל), ועל אותה במה עובדים ומהנדסים יכולים לעלות לגובה.

 

מה עושים בגובה?

דבר ראשון, כאמור, המהנדסים עושים בדיקת בטיחות, כלומר בודקים שאבני הכותל יציבות והמבנה לא נהיה רעוע ולא בטיחותי. בנוסף, לפעמים, מנצלים את ההזדמנות ומנקים מהמבנה גם חפצים או פסולת שהגיעו לשם מבעלי חיים מסוימים.

 

ניקוי הפתקים

כפי שנאמר בפתיחה, יש צורך לפנות מחורי הכותל את הפתקים על מנת לפנות מקום לחדשים. בכל מספר חודשים מוכנסים לחורים כעשרות אלפי פתקים. ובכן, יש מי שדואג לכך שיישאר מקום. פעולה זו מתקיימת פעמיים בשנה, לקראת החגים – ערב פסח ולקראת חגי תשרי.

 

כיצד מוציאים אותם?

על מנת להגיע לפתקים שננעצו עמוק, המנקים המסורים משתמשים במקלות עץ, כך הם לא פוגעים בקיר עצמו.

 

לאן הולכים הפתקים

אז לא, הפתקים אינם מושלכים לפסולת או משהו שדומה לכך. ראשית, הפתקים לא נפתחים והם נכנסים לשקים אטומים כך שאף אדם לא יוכל לקרוא ופרטיותם נשמרת. את אותם שקים טומנים בהר הזיתים ושומרים על הקדושה שלהם.

 

ניקוי מיוחד

בעקבות הקורונה, הכותל עבר ניקוי יסודי הרבה יותר – חיטוי וניקוי יסודיים בעזרת חומרים חזקים. ניקוי זה נעשה לקראת חג הפסח בשנה שעברה, כאשר מתחם הכותל היה ריק ממתפללים ואנשים באופן כללי.

 

כיצד לדאוג שהפתק שלכם יישאר בכותל זמן רב ככל הניתן?

ציינו שאת ניקוי פינוי הפתקים עושים פעמיים בכל שנה – לקראת חג הפסח ולקראת חגי תשרי. אזי, אם אתם רוצים לוודא שהפתק שלכם יישאר הרבה זמן שניתן בתוך הכותל המערבי, הכניסו אותו מיד בתחילת חגי תשרי. לרוב, יש יותר זמן בין חגי תשרי לפסח מאשר בכיוון ההפוך.

 

לסיכום

לסיכום, את הכותל המערבי מנקים פעמיים בשנה מפתקים על מנת לפנות מקום לבאים בתור. בנוסף נעשות בדיקות שגרתיות ליציבות האבנים בעזרת מתקני הרמה.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא דת